آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد
سرخط خبرها

نیکزاد: ایران دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو است | لزوم ایجاد کمیته حمایت‌های پارلمانی اکو برای بازیابی اقتصادی پس از کرونا

  • کد خبر: ۱۰۹۱۱۲
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۷
نیکزاد: ایران دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو است | لزوم ایجاد کمیته حمایت‌های پارلمانی اکو برای بازیابی اقتصادی پس از کرونا
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد می‌کنم وفق ماده ۴ اساسنامه مجمع، کمیته حمایت‌های پارلمانی اکو را برای بازیابی اقتصادی پس از کرونا ایجاد کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در سومین کنفرانس عمومی مجمع پارلمانی سازمان همکاری‌های اقتصادی، گفت: در ابتدا مایلم از طرف خود و هیئت همراه، از دولت و مردم شریف کشور دوست و برادر جمهوری آذربایجان به خاطر میزبانی شایسته این نشست و مهمان‌نوازی سخاوتمندانه سپاسگزاری نمایم. لازم می‌دانم از تلاش‌های کشور دوست و همسایه، جمهوری اسلامی پاکستان، بابت میزبانی عالی دو نشست قبلی مجمع پارلمانی اکو قدردانی کنم.

رئیس گروه دوستی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ادامه داد: منطقه اکو از نعمات الهی و منابع سرشار برخوردار است، مالکیت یک سوم منابع انرژی جهان، موقعیت کم نظیر مواصلاتی مابین اروپا با چین و روسیه با خلیج فارس و اقیانوس هند، نیروی انسانی جوان، پرانگیزه و پرتوان، ریشه‌های مشترک عمیق دینی، تاریخی، فرهنگی و تمدنی مردم منطقه، ظرفیت و سرمایه بی‌نظیری برای رشد پایدار اقتصادی و ارتقاء رفاه مردم منطقه فراهم ساخته است.

وی افزود: بی شک همکاری‌های چندجانبه برای توسعه منطقه‌ای و رونق اقتصادی ضروری است و سازمان همکاری اقتصادی اکو با تکیه بر ظرفیت‌های بالقوه و بی نظیر منطقه اکو این بستر را برای همکاری جمعی در حوزه‌های مختلف فراهم نموده است. در این راستا، مجمع پارلمانی اکو این فرصت را دراختیار ما قانونگذاران به عنوان نمایندگان مردم قرار داده تا در کنار دولتهایمان در جهت تحقق اهداف بلند سازمان اکو قدم برداریم.

نیکزاد گفت:  یکی از این اهداف عالی همانا تحقق برنامه‌های سند چشم انداز ۲۰۲۵ اکو و دستیابی به توسعه و پیشرفت در حوزه‌های مختلف نظیر تجارت، اقتصاد، مالی و بانکی، حمل و نقل و ترانزیت، انرژی، کشاورزی و گردشگری است که دستیابی به آن در سایه اراده جمعی دولت‌های عضو، دور از دسترس نخواهد بود. نقش مجالس ملی در ایجاد چارچوب‌های قانونی و نهادی برای حصول این مهم بسیار تعیین کننده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو کلیدی و اثرگذار در سازمان اکو و میزبان دبیرخانه این سازمان، دیپلماسی فعال منطقه‌ای را سرلوحه خود قرار داده و هماهنگ و منطبق با تصمیمات کلان و چهارچوب مورد توافق سازمان، خواهان مشارکت فعال در راستای تثبیت و تقویت مناسبات و همکاری‌های اقتصادی مابین کشور‌های عضو، بالاخص کارآمدسازی نهاد‌های موجود اکو می‌باشد.

 وی تصریح کرد:  در این بین نقش مهم مجالس کشور‌های عضو و همکاری‌های پارلمانی در جهت حمایت از توافقات و فعالیت‌هایی که در راستای منافع ملت‌های منطقه باشد غیر قابل انکار است. در خلال پانزدهمین اجلاس سران اکو در تاریخ ۲۸ نوامبر ۲۰۲۱ (۷ آذر ۱۴۰۰) در عشق آباد، ابتکارات بسیار خوبی از سوی روسای محترم جمهور کشور‌های عضو مطرح شد که ضروری است با ایجاد زیر ساخت‌های لازم و قانون‌گذاری در صورت لزوم، مسیر اجرایی نمودن این پیشنهادات را هموار نماییم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از جمله این پیشنهادات که توسط رئیس جمهور محترم ایران جناب آقای رئیسی نیز در این اجلاس مطرح گردید فراهم کردن زمینه برای افزایش تجارت درون منطقه‌ای از طریق اجرای موافقتنامه‌ها، انجام مذاکرات تجارت آزاد با هدف آزادسازی تجاری در درون منطقه، اعطای ترجیحات تعرفه‌ای و تخفیفات تجاری به کشور‌های ضعیف‌تر اکو، افزایش نقش بانک توسعه و تجارت اکو در تجارت درون منطقه‌ای و شکوفایی اقتصادی منطقه اکو از طریق تغییر در اسناد پایه بانک و ایجاد صندوق مشترک سرمایه‌گذاری اکو است.

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی ایران آمادگی کامل دارد از توسعه روابط و همکاری‌ها با کشور‌های عضو اکو با تمام ظرفیت‌های تقنینی خود حمایت نموده و فعالانه برای هرچه موثرتر کردن مجمع پارلمانی اکو گام بردارد. ما معتقدیم توسعه روابط پارلمانی بستر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی را نیز فراهم می‌کند.

نیکزاد گفت: اشتراکات فرهنگی منطقه و جاذبه‌های گردشگری کشور‌های عضو، سرمایه‌ای بی بدیل در خدمت رشد و شکوفایی مادی و معنوی مردمان منطقه است. با عنایت به اهمیت بسزای توسعه صنعت گردشگری و توسعه پایدار اقتصادی از طریق جذب ثروت و کاهش فقر، ضروری است با اتخاذ سازوکار‌های مشخص، شرایط تسهیل گردشگری درون منطقه‌ای را از طریق کمک به روان‌سازی رفت و آمد‌های توریستی و تجاری از جمله از طریق تسهیل  صدور ویزا و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز، همانطور که در دومین کنفرانس مجمع نیز مطرح شد، فراهم نماییم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران باجدیت به دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی است؛ لذا علیرغم فشار تحریم‌های ظالمانه، غیرقانونی و یک‌جانبه علیه خود و سایر مشکلات سیاسی منطقه ای، همواره مدافع صلح و ثبات در منطقه بوده و با در پیش گرفتن سیاست خارجی متوازن و پویا و و نیز روابط فعال با شرق و غرب عالم به ویژه همسایگان به عنوان اولویت سیاست خارجی خود، در جهت شکوفایی هرچه بیشتر همکاری‌های منطقه‌ای قدم برداشته است. مجلس شورای اسلامی نیز از هرگونه تلاش برای کمک به دیپلماسی منطقه‌ای و سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران دریغ نخواهد نمود.

 وی افزود: اقتصاد جهانی و اقتصاد‌های ملی کشور‌های عضو صدمات زیادی را از بلیه کرونا متحمل شده‌اند. خوشبختانه افق‌های امیدوارکننده‌ای از پایان نزدیک همه گیری کرونا مشاهده شده است و تمهید راه‌های بازیابی اقتصادی در دستورکار کشور‌های جهان و تشکل‌های بین‌المللی است. از میزبان و دبیرخانه مجمع پارلمان‌های اکو بابت انتخاب به موقع موضوع نشست سوم مجمع تحت عنوان همکاری در دوران پس از همه گیری، چالش‌ها و فرصت‌های بازیابی اقتصادی سپاسگزاری می‌کنم.

نیکزاد تصریح کرد:  مطمئنم که در نشست امروز تبادل نظرات خوبی در خصوص نقش مجالس در بازیابی اقتصادی کشور‌ها بعمل می‌آید. اهمیت موضوع در حدی است که نیازمند مشورت‌های مستمر مابین مجالس اکو برای اتخاذ یک دیپلماسی پویای پارلمانی حامی دولت‌ها هستیم، لذا پیشنهاد می‌نمایم وفق ماده ۴ اساسنامه مجمع، کمیته حمایت‌های پارلمانی اکو از بازیابی اقتصادی پس از کرونا را ایجاد نماییم و در صورت تصویب این پیشنهاد، مجلس شورای اسلامی آماده است اولین نشست این کمیته را در آینده نزدیک میزبانی نماید.  

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس جمهوری آذربایجان، عنوان کرد: در پایان مجددا از سرکار عالی و همکارانتان در مجلس ملی جمهوری آذربایجان بواسطه میزبانی و ترتیبات عالی این نشست مهم تشکر و قدردانی می‌نمایم. همچنین لازم می‌دانم از دبیرخانه مجمع در اسلام آباد به جهت آماده سازی‌های بعمل آمده برای این نشست مهم تشکر کنم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->